Tutireceptek.hu fejléc

Serpenyõs póré recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg-nyi vastag póréhagymaszál, 50 dkg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg fõzõkolbász, 2 dl tejföl, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, késhegynyi törött fekete bors.

Elkészítés:
A burgonyát gondosan megmossuk, és héjában puhára fõzzük. A megtisztított póréhagyma fehér részét levágjuk, és a hagymát hosszában kettéhasítjuk. Vékony karikákra metéljük. A zöld részt nagyon finomra (mint a petrezselyemzöldet szokás) aprítjuk. A kolbász bõrét lehúzzuk és felkarikázzuk. A kis kockákra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, és rátesszük a póréhagymát, illetve annak a fehér részét. Gondosan kevergetve lepirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 2 evõkanál vízet. Megfûszerezzük és a kolbászdarabkákat is hozzáadjuk. Az egészet néhány percig pirítjuk, ezután pedig hozzátesszük a közben meghámozott és karikákra vágott fõtt burgonyát. A tejfölt is ráöntjük, beleszórjuk a zöldhagymaszárat, és egy pillanatra felforraljuk. 10 percnyi állás után tálaljuk.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sültbab » Tepsis hagymás gomba » Fûszeres hagyma » Natúr alaplecsó diétázóknak
» Mártogatós » Sütő tökös rakott tál » Töltött hagyma » Sajtos sült tök
» Túrós tökszeletek » Hagymás kukoricapuffancs » Ricottával töltött cukkini » Májas kelbimbó tepsiben
» Szalonnás zeller » Sajtos póréhagyma » Rakott cukkini karikák » Padlizsánpörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.