| Fûszeres hagyma receptZöldséges ételek Hozzávalók: 8 közepes fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olívaolaj, fél citrom leve, 1 evõkanál száraz fehér bor, késhegynyi reszelt citromhéj, 1 csokor petrezselyemzöld, só és törött bors (ízlés szerint). Elkészítés: A megtisztított, egészben hagyott vöröshagymákat szorosan egymás mellé tesszük egy kisebb tepsibe. A fokhagymát tisztítás után szétzúzzuk, majd összekeverjük az olajjal, a citromlével, a reszelt citromhéjjal és a borral. Ezután megsózzuk és megborsozzuk. A hagymákat a fûszeres öntettel lelocsoljuk és befedjük egy alufóliadarabbal. Elõmelegített forró sütõben addig pároljuk, amíg a hagyma üvegessé válik, majd fedetlenül saját levével locsolgatva szép pirosra megsütjük. Végül ráhintjük a finomra metélt petrezselymet és azonnal, frissen, forrón tálaljuk. Bélszín vagy sertéssült mellé nagyon ízletes. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |