Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás kukoricapuffancs recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
30 dkg csemege morzsolt kukorica (mirelit vagy konzerv)
1 nagy fej vöröshagyma
1 db egész tojás
2 dl tej
15-20 dkg liszt
1 csokor petrezselyemzöld
teáskanálnyi porcukor
csapott teáskanálnyi só
1 mokkáskanál sütõpor

Elkészítés:
A tojást habosra verjük. Hozzáadjuk a sütõport, a cukrot, a sót, és a megmosott, lecsöpögtetett, apróra vágott petrezselyemzöldet. Belekeverjük a lisztet, és 15 percig hagyjuk állni. A tésztának majdnem galuskamassza keménységûnek kell lennie. A még fagyos kukoricaszemeket is belekeverjük, majd a forró olajba mártott teáskanállal 170 fokos olajba beleszaggatjuk a masszát. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajsütõ készülékbe, mert a sülés folyamán megnõ a kukoricapuffancs! A 7-8 perc alatt megsült tésztát lecsöpögtetjük, és tálra tesszük. (Ha konzervbõl készítjük, a konzerv levét is keverjük bele, ekkor valamivel több lisztre lesz szükségünk.) Forrón, jéghideg majonézes mártással kínáljuk.
Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, nem drága, de különleges étel.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás-mustáros tarja » Fokhagymás gombaleves » Sonkás-fokhagymás tészta » Póréhagymás gnocchi
» Hagymás saláta » Fokhagymás rántott hús » Hagymás hús kínai módra » Hagymás kukorica leves
» Fokhagymás kapros krémsajt » Póréhagymás szalonnás pite » Fokhagymás sült oldalas » Hagymás sonkás saláta
» Hagymásrostélyos máshogy » Fokhagymás omlett gombával » Fokhagymás spagettisaláta » Hagymás-dinnyés csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.