Tutireceptek.hu fejléc

Májas kelbimbó tepsiben recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 zacskó mirelit kelbimbó, 2 kis doboz májkrém, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál finomliszt, 3 dl tej, 1 kis fej vöröshagyma, 1 késhegynyi törött fekete bors, ízlés szerint só, csipetnyi tört köménymag, a tepsihez 1 evõkanál olaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, majd zsírját kiolvasztjuk. A pörcöt leszûrjük. A visszamaradt zsíron megfonnyasztjuk a megtisztított vöröshagymát, ezután a lisztet rászórva, habzásig hevítjük. Azonnal felöntjük a forró tejjel, és folytonosan kevergetve sûrûre fõzzük. Sóval, borssal, köménymaggal ízesítjük. Ezután belekeverjük a tejfölt meg a villával áttört májkrémet. A masszába belekeverjük a felvert tojásokat, végül beleforgatjuk a már felengedett és négybe vágott kelbimbódarabkákat. Az egészet kizsírozott és morzsával beszórt tepsibe simítjuk, és az elõmelegített, forró sütõben szép pirosra megsütjük a tetejét. Ráhintjük a félretett szalonnapörcöt, és kockákra vágva, forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres-sajtos kelbimbó » Kenőmájas fűszeresen » Kelbimbós-mandulás tészta » Joghurtos kelbimbó
» Csirkemájas pástétom » Májas csirkeleves » Májas nokedli » Májas rizottó
» Kelbimbó főzelék » Tojásos kelbimbó rakva » Rántott karaj tepsiben » Tepsiben sült sajtos karaj
» Sertésszelet kelbimbóval » Virslis rakott kelbimbó » Sonkás-sajtos kelbimbó » Afrikai harcsa tepsiben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.