| Csorbaleves egyszerüen receptLevesek Hozzávalók: 2 szál nagyobb sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 közepes zellergumó, 50 dkg. darált sertéshús, 1 egész fej fokhagyma, 1 kiskanál őrölt fekete bors, só, l db. tojás, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsír, 1 liter káposztalé ( vagy egy egész citrom leve, de lehet citromsó is), 1 nagyobb szem érett paradicsom, 2 dl. tej,, 1 db. tojás sárgája, 5 dkg. rizs. 1 dl. tejfel. Elkészítés: A zöldségeket megtisztíttjuk és 2 litervízben a felszeletelt paradicsommal együtt feltesszük főni. A vöröshagymát apróra vágjuk és a zsiradékon megdinszteljük.A darált húst fűszerezzük a finomra vágott fokhagymával, tojással, sóval, őrölt feketeborssal és az apróra vágott, megdinsztelt vöröshagymával, majd jól összekeverjük. Gomócokat formálunk belőle, amit a fővő léhez adunk. Ha a gombóc puha lesz, hozzáöntjük a káposztalevet, kevés riszt és tovább főzzük. A tojássárgájából és a tejből eresztéket készítünk és azt is a leveshez adva tovább főzzük. Szükség szerint utánaízesítjük, vagy savanítjuk. Külön tálkán hideg tejföllell kínáljuk Tanácsok: Csirkeapróülékkal, vagy bármilyen más szárnyas hússal is kitűnő levest kaphatunk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |