| Bárány leves receptLevesek Hozzávalók: -egy egész báránytüdő, szív, máj, nyelv -1 kg csontos bárányhús (a nyaki részből és az oldalasból) -2-2 kisebb sárgarépa és petrezselyemgyökér -2-3 dl tejföl -2-3 evőkanál liszt -egy kiskanál só -8-10 szem fekete bors -egy kis csokor petrezselyem (vagy zellerlevél), apróra vágva a tálaláshoz: főtt tojás Elkészítés: A 2x2 centis darabokra vágott belsőségeket és a húst kb. 3 liter vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Mikor fölforrt, habját leszedjük, hozzáadjuk a szemes borsot, a sót és az ujjnyi darabokra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Amikor a húsok megfőttek, a levest a tejföllel elkevert rántással berántjuk. Egy kis ideig még kavargatva főzzük, majd tetejét petrezselyemzölddel vagy vágott zellerlevéllel megszórjuk. A főtt tojásokat vékonyan fölszeleteljük, a tányérokba elosztjuk, és rámerjük a forró levest. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: imolaviola Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |