| Friss gombaleves receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg szegfű-,vagy bármilyen másfajta gomba 3 dkg zsir 2 dkg liszt 1 kisebb vöröshagyma csontlé 1-2 szál sárgarépa 1-2 szál petrezsejemgyökér zöldpetrezsejem 1 ek tejföl töröt paprika 4 dkg rizs só Elkészítés: Legmegfelelöbb e célra a szegfűgomba.A gombát többszöri vizváltással jol megmossuk, aprora vágjuk és hagymás zsiron pároljuk.Kevés paprikával megszorjuk.Ha zsirja lesült,liszttel lehintjük és zöldséges csontlével vagy csak vizzel felengedjük.2 dkg zsiron megfuttatott rizst belefözük, aprora vágott zöldpetrezsejemmel izesitjük és tejfölel tálaljuk.(ami el is maradhat) A receptet beküldte: katalin19 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |