| Savanyú aprólékleves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg aprólék: vese, máj, tüdő, szív, kevés, kockára vágott hús, 2 sárgarépa, 1 negyed zeller, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, kevés őrölt fekete bors, 1 teáskanál citromlé, 1 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl, só Elkészítés: A megmosott, megtisztított belsőségeket a kockára vágott hússal együtt enyhén sós vízben feltesszük főni. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, hosszában félbevágjuk, és a konyhakész zellerrel együtt a levesbe tesszük. Kevés őrölt fekete borsot is adunk hozzá. Beledobjuk a megmosott csokor petrezselymet is. 35 perc alatt megfőzzük, majd az evőkanál olajból és a lisztből rántást készítünk, belereszeljük a megtisztított vöröshagymát, kevés lével felengedjük, csomómentesre keverjük, és a leveshez öntjük. Egyet forralunk rajta, és amikor a leves elkészült, leszűrjük. A megfőtt húsokat 2 centi vékony szeletekre vágjuk, és visszatesszük a levesbe, egy kis citromlével tesszük még ízesebbé. Egy tojás sárgáját 2 evőkanál tejföllel elkeverjük, és a levesestálba tesszük. Ráöntjük a levest, és tálalhatjuk. Tetszés szerint zsemlekockát adhatunk hozzá. Tanácsok: Az aprólékhoz vásárolhatunk sertést, borjút, bárányt, malacot egyaránt, attól függően, hogy a család milyen húst fogyaszt szívesen. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |