| Savanyú leves káposztaléből. receptLevesek Hozzávalók: 1 liter savanyú káposztalé, 2 szál murok ( sárgarépa), 1 szál petrezselyem gyökér, 2 szem közepes pityóka (burgonya), 10 dkg. füstölt kolbász, 1 kiskanál morzsolt csombor (borsikafű), 1-2 babérlevél, 4-5 gerezd fokhagyma, só szükség szerint. Elkészítés: Ha a lé nagyon savanyú, akkor vízzel hígítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és a már forrásban lévő léhez adjuk. Ízesítjük izlés szerint. A zöldségek megpuhulása után beletesszük a felkarikázott kolbászt is és készre főzzük. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |