| Káposztás-virslis kifli receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 4 darab virsli 10 dkg savanyú káposzta 1 darab tojás 1 darab tojássárgája 25 dkg liszt liszt, a nyújtáshoz 1 dl tej 3,5 dkg élesztő 1 teáskanál cukor 1 evőkanál tejföl 1 evőkanál vaj kapor őrölt bors só Elkészítés: Morzsoljuk bele az élesztőt a langyos cukros tejbe, és hagyjuk felfutni. Gyúrjuk össze a lisztet a tejföllel, a tojássárgájával, a vajjal, sóval, borssal és a kovásszal. Dagasszuk be, és hagyjuk 20-25 percig meleg helyen kelni. Lisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagra. Vágjunk a tésztából akkora háromszögeket, hogy elférjen bennük a virsli. Tegyük a tésztára a finomra vágott kaporral elkevert káposztát, rá a virslit, és jó szorosan tekerjük fel. Tegyük sütőlemezre, majd kenjük meg tojással, és előmelegített sütőben 180 ˘XC-on süssük aranybarnára. Tanácsok: olcsó, de laktató vendégvár Elkészítési idő: 55 perc Kalóriatartalom: 575 kcal A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |