| Savanyú veseleves receptLevesek Hozzávalók: 2-3 db vese 1 petrezselyemgyökér 1 sárgarépa 1 kicsi fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma egy marék rizs olaj tejföl fél kanál liszt 2 babérlevél, pirospaprika só Elkészítés: A vesét előkészítjük. (szétvágjuk, a féhér részeit alaposan kivagdaljuk, feldaraboljuk vékony csíkokra, ecetes vízbe áztatjuk, majd többször váltott vízben átmossuk, és előfőzzük, leszűrjük, leöblítjük) Kevés olajon megdinszteljük a lereszelt vöröshagymát, rátesszük a vesét. Felöntjük vízzel, sózzuk, beledobjuk a babérlevelet és főzni kezdjük. Beletesszük a kockára vagy karikára vágott zöldségeket, a megmosott rizst Ha puha, pici rántást készítünk, fokhagymával, pirosparikával. Belekeverjük a tejfölt, ha szeretjük, pici ecettel savanyíthatjuk. Tanácsok: Kicsit macerás a vese miatt, de aki szereti a vesét, annak megéri Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Mida8181 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |