Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos gombóc (vegan) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
700 g sárga burgonya
300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
kb. 40 g kókuszzsír vagy növényi margarin
10-15 db pici, érett sárgabarack

fahéj
nádcukor
tönkölymorzsa
olaj

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük. Meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a liszttel és a margarinnal, sózzuk. Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk (inkább keményebb legyen a tészta), és 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. Beletesszük a félbevágott, kimagozott barackokat, megszórjuk egy csipetnyi fahéjjal és gombócokat formázunk. Forrásban lévő sós vízbe tesszük, és miután feljöttek a víz tetejére, még 4-5 percig főzzük.
Olajban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk, és megszórjuk fahéjas nádcukorral.

Tanácsok:
Ebből a mennyiségből 15-20 db kis gombóc készíthető.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumpligombóc öntettel » Rizsleves húsgombóccal » Pillekönnyű túrógombóc » Sárgabarackos-gombóc
» Sült gombóc (Ördögpirula ) » Panni néni túrógombóca » Rizsgombóc sajtmártással » Vadas húsgombóc
» Diós gombócok » Túrógombóc diós bundában » Görög húsgombócok » Rafaelló gombóc
» Tészta húsgombóccal » Erőleves (vegan) » Bajor májgombócleves » Húsgombóc Juszuf módra


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.