| Sárgabarackos gombóc (vegan) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 700 g sárga burgonya 300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt kb. 40 g kókuszzsír vagy növényi margarin 10-15 db pici, érett sárgabarack só fahéj nádcukor tönkölymorzsa olaj Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük. Meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a liszttel és a margarinnal, sózzuk. Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk (inkább keményebb legyen a tészta), és 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. Beletesszük a félbevágott, kimagozott barackokat, megszórjuk egy csipetnyi fahéjjal és gombócokat formázunk. Forrásban lévő sós vízbe tesszük, és miután feljöttek a víz tetejére, még 4-5 percig főzzük. Olajban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk, és megszórjuk fahéjas nádcukorral. Tanácsok: Ebből a mennyiségből 15-20 db kis gombóc készíthető. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |