| Tészta húsgombóccal receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg orsótészta 1 szelet (héja nélkül) toast kenyér 20-20 dkg darabolt paradicsom (konzerv) és darált sertéshús 1 tojássárgája 1-1 evőkanál reszelt parmezán sajt, citromhéj és finomra vágott petrezselyem 5 dkg mortadella 1 fej vöröshagyma 15 dkg kolbász fél dl vörösbor 2 dl tyúkhúsleves (leveskockából) 5 dkg parmezánforgács bors só Elkészítés: A kenyeret vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, a tojássárgájával, a reszelt sajttal, a felaprított mortadellával meg a citromhéjjal. Megsózzuk, megborsozzuk, és kis gombócokat formázunk belőle. A finomra vágott hagymát olajban megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombócokat, a felkarikázott kolbászt, és közepes lángon 15 percig pirítjuk, majd meglocsoljuk a borral és a húslevessel. Ráöntjük a darabolt paradicsomot, befedjük, és gyakran kevergetve 45 percig főzzük. Ha a leve elpárologna, pótoljuk. Közben forrásban lévő sós vízben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és egy nagy tálban összeforgatjuk a húsgombócos mártással. Tányérokra adagoljuk, meghintjük petrezselyemmel és parmezánforgácsokkal. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |