Tutireceptek.hu fejléc

Sült gombóc (Ördögpirula ) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Nyolcvan gombóchoz:

25 dkg margarin,
6 dl víz,
80 dkg liszt,
10 db tojás.

Elkészítés:
Felforraljuk a vizet a margarinnal együtt, majd hirtelen beleöntjük a lisztet, miközben szaporán kavargatjuk a masszát. Amikor felvesz egy csirizes állapotot, levesszük a lángról. A tojásokat kettesével ütjük a masszába
kevergetés mellett, majd evőkanálnyi darabokat szaggatunk ki belőle, amelyeket forró olajba teszünk.
Érdekességként említendő, hogy a kiszaggatott darabok szapora forgásba lendülnek az olajban, gömbölyű formájukat így nyerik el. Az aranysárgára sült golyókat kakaós porcukorban megforgatjuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnapörcös gombóc » Pihe-puha túrógombóc » Svéd húsgombóc » Zsemlegombóc 3
» Zserbógombóc » Túrós köles gombócleves » Zsemlegombóc » Májgomboc
» Sajtos kelt gombóc » Erdélyi húsgombóc leves » Mazsolás túrógombóc » Lestyános húsgombóc
» Húsgombóc darált húsból » Virslis burgonygombóc » Rizsgombóc » Magyaros gombás húsgombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.