| Krumpligombóc öntettel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 főre: A tésztához: - 60 dkg burgonya - 20 dkg liszt - 2 tojás - 1 kávéskanál só A töltelékhez: - 20 dkg alma - 5 dkg mazsola - 5 dkg cukor - őrölt fahéj A mákszóráshoz: - 5 dkg darált mák - 4 dkg cukor Az öntethez: - fél csomag hidegen kikeverhető mogyorós krémpor - 5 dl tej Elkészítés: 1. A burgonyát héjában megfőzzük, amint lehet, meghámozzuk, hogy még melegen, könnyen át tudjuk törni, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, csipetnyi sót. Összegyúrjuk jó alaposan. A mazsolát vízbe áztatjuk. 2. Az almát megmossuk, meghámozzuk, gorombára lereszeljük, összekeverjük a cukorral, fahéjjal és a leszűrt, puhult mazsolával. 3. A tésztából kicsit lisztezett kézzel 14-16 gombócot formázunk, amit jól ellapítunk, és a közepébe kanállal beletesszük a tölteléket. Gombóccá formázzuk újra. Forró, enyhén sós vízben, kíméletesen tíz percig főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük, egy pillanatra langyos vízbe mártva leöblítjük. 4. A darált mákot összekeverjük a cukorral, és beleforgatjuk a langymeleg gombócokat. A krémport a tejjel - habverővel - jól elkeverjük, a gombócokat mellé tállaljuk. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 640 kcal A receptet beküldte: xxLady Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |