| Salátaleves forrón és jegesen receptLevesek Hozzávalók: 6 főre 1 nagy fej saláta 3 gerezd fokhagyma 1 nagy csokor kapor 1 tk édes pirospaprika 3/4 l tej 1,5 l víz só 10 db tojás kevés olaj citromlé a tálaláshoz Elkészítés: 1.A saláta leveleit alaposan megmossuk, és egy nagy fazékba tépkedjük, nagyobb darabokra. 2 dl vizet öntünk alá, megsózzuk, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, és alágyújtunk. 2.Amíg lassan összeesik a saláta, hozzátesszük az apróra vágott kaprot, és megszórjuk a pirospaprikával is. 3.Ha a levelek összeestek, felöntjük a tejjel és a vízzel, és összeforraljuk a levest, és elzárjuk alatta a gázt. 4.Közben a 10 tojást villával felverünk, és enyhén sózzuk, majd kevés olajon megsütjük rántottának. Ha megsült, a fakanállal nagyobb darabokra vágjuk, és a felforralt levesbe tesszük. 5.Tálaláskor a tányérba mert leveshez ízlés szerint citromlevet adunk. 6.Melegen is fogyasztható, de ha hagyjuk kihűlni, és hűtőbe dugjuk, a meleg napokon kiváló hűsítő finomság. 7.Ha csak melegen akarjuk fogyasztani, olaj helyett a rántottához használjunk egy szelet füstölt szalonnát, apróra vágva. Ezt pirítsuk a rántotta alá. Finom füstölt ízt kölcsönöz a levesnek. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |