| Sajttal töltött burgonya őszi gyümölcsökkel receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 szem nagyobb burgonya, 5 dkg. vaj, 1 evőkanál ételízesítő, 20 dkg. márványsajt, 1 csokor petrezselyemzöld. A tálaláshoz: feles dió, szőlő, körte és narancs szeletek. Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, félbe vágjuk és enyhén sós vízben főzzük félpuhára. Ekkor visszahűtjük, a közepét karalábé vájóval kiszedjük és egy kis talpacskát vágunk az aljára. A kiszedett burgonyát a megfelelően meglágyított sajttal, apróra vágott petrezselyemzölddel, kevés ételízesítővel összekeverjük és a burgonya mélyedéseibe töltjük. Most kivajazunk egy sütőtepsit, aminek aljára ültetejük a töltött burgonyákat, egymástól kissé távolabb. Előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor a sütőtálban maradt vajjal megöntözzük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöld maradékával, majd körítjük a megmosott tisztított gyümölcsökkel. Félszáraz fehér bor illik hozzá. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |