Tutireceptek.hu fejléc

Rakott burgonya püré recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli,
fél kg sertéshús,
fél kg gomba,
hagyma,
pörkölt-fűszerek,
sajt,
tejföl

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, a tejföllel összetörjük. Amíg a krumpli megfő, elkészítjük a pörköltet a húsból, külön a gombából. A sertés és gomba pörköltnek ne legyen sok leve, inkább főzzük le amíg csak a jó sűrű szaft marad. Ha minden kész, akkor egy kivajazott jénaiba, vagy tepsibe helyezzük a kész ételeket úgy, hogy alulra a krumpli majd a sertés pörkölt, újra a krumpli, majd a gomba pörkölt, és végül újra a krumpli. A tetejére vastagon kenünk tejfölt, és megszórjuk sajttal. Kb 20-25 percre előmelegíttet sütőben össze sütjük.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakottburgonya » Rakott sajtos kifli » Káposztával rakott párizsi » Burgonyás sós pite
» Burgonyás pogácsa » Rakott zeller » Rakott túrós-fahéjas alma » Almás rakottas
» Rakott mustáros hús » Rakott krumpli másképp » Rakott puliszka » Rakott káposzta Ági módra
» Bihari rakott káposzta. » Csőben sült burgonyatorta » Rakott juhtúrós laska » Francia burgonya másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.