| Újburgonya meggyszósszal receptEgytálételek Hozzávalók: újburgonya vöröshagyma zöldpaprika kevés főzőmargarin olaj pirospaprika,só petrezselyemzöldje Szószhoz: meggy főzőtejszín liszt cukor vaníliás cukor darabos fahéj szekfűszeg Elkészítés: A burgonyát megtisztítom,kockára vágom. A főzőmargarint + az olajat lábasba teszem hozzáadom az apróra vágott v.hagymát + a z.paprikát.Megsózom kicsit ,megpárolom. Mikor kész félre húzom ráteszem a pirospaprikát,rádobom a krumplit,összekeverem, kevés vízzel felengedem. Mikor megpuhult a burgonya ráteszem az apróra vágott petrezselyem zöldet. Szósz: A meggyet megfőzöm a cukorral,v.cukorral,,fahéjjal,szekfüszeggel. A lisztből főzőtejszínből habarást készítek. Ráöntöm a habarást a meggyre,fel főzöm és kész. (A habarásnak sűrűbbnek kell lennie ,mint a főzelékeknél) Tanácsok: Mi egy tányéra tálaljuk a burgonyát + a szószt. Darált húsból készült pörköltet is adhatunk hozzá. A receptet beküldte: Almáspite2oo2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |