| Sajtos-tojásos melegszendvics, feltét, zöldséges falatkák receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: tojás reszelt sajt kenyér só bors (egyéb fűszerek, pl. szerecsendió, stb.) kevés sütőpor Elkészítés: Az igény szerinti mennyiségű tojásokat kicsit felverjük, fűszerezzük, s a reszelt sajtot belekeverjük. Annyi sajtot, amennyit igényel a tojás, nem túl kemény, kenhető masszát kell, hogy kapjunk. A kenyérszeletek mindkét oldalát nagyon picit megpiritjuk, s ezzel a krémmel kb. 0,5 cm vastagságban megkenjük a szeleteket. A krémnek a kenyér tetején át kell sülnie, s a tetejének nagyon picit meg kell pirulnia. Igy mini grillben, sütőben (rácson) pár perc alatt kitűnő, nagyon finom melegszendvics készithető. Feltétek, zöldséges falatkák készitése szintén ezzel a finom krémmel lehetséges: Sütőben készitem. A tepsit sütőpapirral kipapirozom,picit megolajozom, belerakom a különböző (előre besózott, befűszerezett, lecsurgatott) zöldségszeleteket (pl. cukkini, padlizsán,patisszon, gomba, stb.), s rákenem a fenti krémet. 220 fokon megsütöm. Tetszés szerint szeletelhető. A gombás és a padlizsános a legfinomabb! (szerintem.) Tanácsok: A reszelt sajt egy részét kiválthatjuk egy kis liszttel a zöldséges falatkák esetében. Ha még finomabbra szeretnénk a zöldséges falatkákat, akkor a pici olajon a zöldségszeleteket előpiritjuk a sütőben, s ugy öntjük le a krémmel, s készitjük el készre. A receptet beküldte: hannaanc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |