| Zöldséges kolbászleves receptLevesek Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma, 3 ek. olaj, 30 dkg parasztkolbász, 25 dkg zöldborsó, 25 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, fél citrom leve, 1 kk. mustár, 3-4 szál tárkony (lehet szárított is), pirospaprika, só, őrölt kömény, Elkészítés: A fölaprított vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a karikára vágott kolbászt, és néhány percig pirítjuk. Pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, a zöldborsót és a zöldbabot hozzáadjuk. Egyliternyi vízzel felöntjük, zúzott fokhagymával, köménnyel és babérral fűszerezzük, megsózzuk, és nagy lángon kb. 10 percig főzzük. Eközben a tejfölt a liszttel, a citromlével és a mustárral simára keverjük, és a forrásban lévő levest besűrítjük vele. Átforraljuk, végül a finomra vágott tárkonnyal fűszerezzük. (Ha szárított tárkonyt használunk, akkor azt belefőzzük a levesbe.) Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |