| Virslis partifalatkák receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 40 dkg krumpli 20 dkg sajt (parmezán vagy gouda) 10 dkg liszt só (ízlés szerint) őrölt tarkabors (ízlés szerint) 1 marék bazsalikom 4 db jó minőségű virsli 2 dl étolaj a sütéshez Elkészítés: A virslit felvágjuk kb. 1-1,5 cm-es darabokra. A krumplit megpucoljuk, ha nagyobbak, félbevágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt krumplit egy tálba tesszük, belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot és a lisztet, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, úgy, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se pedig kemény. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés lisztet, hogy könnyen formázható legyen. A masszából lecsippentünk egy kisebb darabot, a tenyerünkbe kicsit ellapítjuk, majd ráhelyezünk egy virslidarabkát. Ezután golyót formázuk belőle, majd egy liszttel megszórt tálcára tesszük. A maradék masszával és virslivel is így járjunk el. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd belehelyezzük bele a golyókat, és kisebb lángon, többször átfordítva, szép pirosra sütjük kb. 10 perc alatt. A ropogósra sült golyókat papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig melegen tartjuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |