| Sajtos rizs - kétszer receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 30 dkg rizs 2 evőkanál olaj 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 paprika (ha kaliforniai, még jobb) egy konzerv (227 grammos) darabos paradicsom 1 liter zöldségleves 10 dkg pannónia sajt Elkészítés: Fogunk egy tűzálló tálat, beleöntjük az olajat, és feltesszük a rezsóra. A hagymát olajon megüvegesitjük, bele a fokhagyma is, meg a paprika (minden apróra vágott állapotban). Beleforgatjuk a rizst, felöntjük zöldséglevessel, beleöntjük a paradicsomkonzervet (doboz nélkül értelemszerűen), sózzuk, és forralás után öt percig kis lángon főzzük. Most fogjuk a sajtot, lereszeljük, és rászórjuk a rizsre. Lefedjük az egészet és be a 180 fokra melegitett sütőbe, kb. 30 perc. Még öt percig hagyjuk állni, miután kivettük a sütőből, mielőtt tálaljuk. Tanácsok: Ez rizs-újrahasznositási szándékkal keletkezett, tehát alapesetben a rizs már főtt állapotú. Úgy csináltam, hogy piritottam hagymát meg ezeket (tv paprikával, persze), beleforgattam a rizst, meg az igazi hámozott, darabolt paradicsomot (olyan négy-ötöt), és annyi zöldséglevet (kockából), hogy épp' csak ellepje (szóval nagyon keveset). Nem is főztem, hanem megszórtam sajttal és betoltam a sütőbe lefedve jó negyedórára, aztán levettem a fedőt, és még öt-tiz percig hagytam, hogy piruljon a sajt. A rizs picit túlfőtt izű lett igy is, de azért jó. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |