| Márványsajtos pulyka receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg pulyka mell 25 dkg Márvány sajt (nem Mizó, mert az kesernyés lesz) 1 csokor petrezselyem 15 dkg füstölt szalonna 1 ü. muskotályos bor Elkészítés: A pulykát és a szalonnát felszeletelem, a petrezselymet felaprítom és a sajtot elmarzsolom. Egy sütő tál (jénai, kacsasütő, római tál)alját kirakom a felszeletelt szalonnával és elkezdem rétegezni rá a többi hozzávalót a következő sorrendben, amíg el nem fogynak:hús, morzsolt sajt, petrezselyem. A legtetejére már nem teszek petrezselymet, mert megégne. Az egészet felöntöm a borral úgy hogy, háromnegyed részig töltse fel. (A maradékot jóízűen el lehet szopogatni amíg el nem készül.)Lefedem alufóliával, vagy az edény tetejével és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 60-70 perc alatt készre sütöm. Köretként én francia krumplit adok hozzá. Mi Szenteste ezt szoktuk enni. Jó étvágyat! Tanácsok: Ha a krumplival együtt tesszük be, egyszerre sül meg és lehet is tálalni. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: bezica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |