| Sajtos-tejfölös tepsis hús receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg burgonya 2 ek.olaj,só,bors 600g sovány sertéstarja szeletben 2-3 gerezd fokhagyma 2+1 dl tejföl 100g trappista sajt 100g füstölt sajt 1-2 paradicsom 2-3 szál petrezselyem Elkészítés: 180 fokra elömelegitjük a sütöt.A burgonyákat meghámozzuk,megmossuk,hasábokra vágjuk,nem túl mély csinos tüzállótál aljára teritjük.Meghintjük sóval,borsal,valamint az olajjal,és lazán összekeverjük.A hússzeleteket kissé kiverjük megszórjuk sóvval és borssal majd a burgonya tetejére teritjük.Tetejükre simitjuk az áttört fokhagymával elkevert 2 dl tejfölt,letakarjuk alufóliával,és a sütöben 40-45 percig pároljuk.A kétféle sajtot megreszeljük.Levesszük a tálról a fóliát,vastagon megszórjuk a hússzeleteket sajttal,aztán fólia nélkül visszatesszük a sütöben és pirosra sütjük további 20-25 percig.A sütöböl kivéve a maradék 1 dl tejfölell,paradicsomgerezdekkel és a petrezselyemmel diszitjük. Tanácsok: A sütöedényben tálaljuk frissen az igazi! Vegyes saláta,savanyúság illik hozzá. Készithetjük vékony szalonnaszeletekben göngyölt csirke-/pulykamellszeletekböl is. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 928 kcal A receptet beküldte: Kész Erika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |