| Zöldséges-sajtos mártás receptSaláták, öntetek Hozzávalók: - 1 szál zsálya - 1 csomó petrezselyemzöld - 2 ek. vaj - 1,5-2 ek. liszt - 2,5-3 dl zöldség- vagy tyúkhúsleves - 1,25 dl tejszín - bő 1,25 dl zöldséges tejföl - 60 g reszelt ementáli sajt - ízlés szerint só - ízlés szerint fekete bors - 1 késhegynyi reszelt szerecsendió Elkészítés: A megmosott fűszernövényeket leszárítjuk, a leveleiket a szárról letépkedjük és felaprítjuk. Vajat egy lábasban felhevítjük, a lisztet beleszórjuk, aranysárgára pirítjuk és keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a levest és a tejszínt. Kb. 8 percig főzzük és a sajtot, meg a zöldséges tejfölt is hozzáadjuk. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Egyszer még felforraljuk és levéve a tűzről, belekeverjük a fűszernövényeket. Tanácsok: Ez a mártás nagyon jól illik tésztákhoz és rizshez. Elkészítési idő: 18 perc A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |