| Finom sajtos kelbimbó receptZöldséges ételek Hozzávalók: 50 dkg kelbimbó 1 tojás 10-12 dkg liszt 2 dl tej 5 dkg reszelt trappista sajt 1 közepes fej vöröshagyma 3 evőkanál olaj 1 mokkáskanál törött fekete bors 1 teáskanál só olaj a sütéshez Elkészítés: A kelbimbók külső, fonnyadt levélkéit leszedegetjük. Megmossuk, majd sós, forrásban lévő vízbe dobjuk. Az újraforrástól számított 3 percig főzzük, ezután leszűrjük, és nedvszívó papíron szétterítjük, hogy hamar leszáradhasson. A "mártótésztához" a tojást a tejjel habosra felverjük, hozzáadjuk a lisztet és az olajat, majd habverővel simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzákeverjük a megtisztított, lereszelt vagy nagyon finomra összevágott vöröshagymát. Végül belekeverjük a reszelt sajtot. A kelbimbódarabokat először lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk, és azonnal bő, forró olajba rakva, szép barnáspirosra megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és tetszés szerinti körettel, mártással vagy salátával tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |