Tutireceptek.hu fejléc

Finom sajtos kelbimbó recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó

1 tojás

10-12 dkg liszt

2 dl tej

5 dkg reszelt trappista sajt

1 közepes fej vöröshagyma

3 evőkanál olaj

1 mokkáskanál törött fekete bors

1 teáskanál só

olaj a sütéshez

Elkészítés:
A kelbimbók külső, fonnyadt levélkéit leszedegetjük. Megmossuk, majd sós, forrásban lévő vízbe dobjuk. Az újraforrástól számított 3 percig főzzük, ezután leszűrjük, és nedvszívó papíron szétterítjük, hogy hamar leszáradhasson.

A "mártótésztához" a tojást a tejjel habosra felverjük, hozzáadjuk a lisztet és az olajat, majd habverővel simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzákeverjük a megtisztított, lereszelt vagy nagyon finomra összevágott vöröshagymát. Végül belekeverjük a reszelt sajtot.

A kelbimbódarabokat először lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk, és azonnal bő, forró olajba rakva, szép barnáspirosra megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és tetszés szerinti körettel, mártással vagy salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos uborkasaláta » Sajtos rakott zsemle » Sajtos szendvics » Sajtos-túrós zöldbab
» Rántott tonhal sajtosan » Sajtos rúd III. » Sajtos húsika » Kecskesajtos kifli
» Almás-sajtos vadkacsa » Kelbimbó vajjal » Finom krémes habos süti » Sajtos-cukkinis tészta
» Egyszerű, de finom pogácsa » Finom és gyors » Baconos-sajtos csirkemell » Sajtos, sonkás tortilla


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.