Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-ananászos csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
csirkemell
ananász konzerv
sajt

Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, besózzuk, és egy vajjal, olajjal vagy zsírral kikent tepsibe fektetjük egy rétegben. Minden szeletre annyi ananászt teszünk, hogy befedje, majd reszelt sajttal jó vastagon megszórjuk. Az ananász levéből löttyinthetünk az aljára, vagy akár egy kis vizet is önthetünk, ha valaki nem annyira szereti az édes ízt. Ezt betöljuk a sütőbe, és kb. 170 °C-on, 30 perc alatt aranybarnára sütjük a sajtot a tetején (eddigre a csirkemell is átpárolódik).

Tanácsok:
Házi barackkompóttal is nagyon finom! :)

A hús alá én mindenképpen javaslok valami folyadékot, vagy a konzerv levét, vagy ezt higítva vízzel, vagy sima vizet, mert különben a csirkemell igen száraz tud lenni. Szerintem a konzerv levével a legfinomabb.

A szeletelt ananászt ajánlom, mert kevésbé esik le a húsról, és ha a körszeletek közepét megtöltjük sajttal, az csak fokozza az élvezeteket :)

Sajtnak trappistát ajánlok, Pannóniával is készítettem már, annak markánsabb íze van, és van akinek az nem annyira ízlik.

Jó étvágyat :)

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: hidewatch


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Török csirkemell saláta » Hagymás-túrós csirkemell » Pongyolás csirkemell » Paplanos csirkemell
» Húsvéti rakott csirkemell » Almás-tejszínes csirkemell » Svájci csirkemell » Füstölt sajtos csirkemell
» Zöldséges csirkemell » Kukoricás csirkemell » Csirkemell sajtmártásban » Sajtos csirkemell rántva
» Bolgár lecsós csirkemell » Illatos omlós csirkemell » Almás, sajtos csirkemell » Gyümölcsös csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.