Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-ananászos csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
csirkemell
ananász konzerv
sajt

Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, besózzuk, és egy vajjal, olajjal vagy zsírral kikent tepsibe fektetjük egy rétegben. Minden szeletre annyi ananászt teszünk, hogy befedje, majd reszelt sajttal jó vastagon megszórjuk. Az ananász levéből löttyinthetünk az aljára, vagy akár egy kis vizet is önthetünk, ha valaki nem annyira szereti az édes ízt. Ezt betöljuk a sütőbe, és kb. 170 °C-on, 30 perc alatt aranybarnára sütjük a sajtot a tetején (eddigre a csirkemell is átpárolódik).

Tanácsok:
Házi barackkompóttal is nagyon finom! :)

A hús alá én mindenképpen javaslok valami folyadékot, vagy a konzerv levét, vagy ezt higítva vízzel, vagy sima vizet, mert különben a csirkemell igen száraz tud lenni. Szerintem a konzerv levével a legfinomabb.

A szeletelt ananászt ajánlom, mert kevésbé esik le a húsról, és ha a körszeletek közepét megtöltjük sajttal, az csak fokozza az élvezeteket :)

Sajtnak trappistát ajánlok, Pannóniával is készítettem már, annak markánsabb íze van, és van akinek az nem annyira ízlik.

Jó étvágyat :)

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: hidewatch


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconos csirkemell » Almás csirkemellfilé » Joghurtos csirkemell » Csirkemell lipcsei módra
» Túróval töltött csirkemell » Gombás csirkemellfilé » Currys csirkemell » Húsvéti töltött csirkemell
» Tejszínes csirkemell ragu » Gyümölcsös csirkemell » Sajtos csirkemell filé » Kertvégi csirkemell
» Gyros tál csirkemellből » Hawannai csirkemell » Részeg csirkemell » Almás-gyömbéres csirkemell


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.