| Almás-gyömbéres csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé 2 evőkanál olaj 4 alma 10 dkg mazsola 1 fej vöröshagyma 2,5 dl fehérbor vagy rozé 2 dl főzőtejszín ízlés szerint frissen reszelt gyömbér vagy gyömbérpor fél citrom reszelt héja só bors 5 dkg reszelt sajt Elkészítés: A félbevágott csirkemelleket hosszában is kettőbe vágjuk, majd a serpenyőben az olajon pár percig sütjük a húst. Ezután a csirkemelleket egy közepes méretű tepsibe fektetjük, rátesszük a felkarikázott hagymát, majd fűszerezzük gyömbérrel, citromhéjjal, sóval, borssal. A felszeletelet almákat elrendezzük a húson, hozzátesszük az előzőleg megmosott mazsolát, majd az egészet leöntjük a borral. Fólia alatt 3/4 - 1 órát sütjük közepes fokozaton. Végül ráöntjük a tejszínt (ehhez is lehet adni 1/2 dl bort, ha túl sűrű lenne a tejszín), sajtot reszelünk rá, és addig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd a tetején. Tanácsok: Köretként párolt rizst szoktam készíteni. A gyömbérrel óvatosan bánjunk, mert a friss gyömbérnek erőteljes íze van A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |