| Gyros tál csirkemellből receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirkemell filé 0, 5 fej fejes káposzta 1 darab kígyóuborka 2 darab paradicsom 2 darab paprika 1 fej lilahagyma 1 kávéskanál rozmaring 4 dl natúr joghurt 4-5 gerezd fokhagyma szárnyas fűszerkeverék 1 kávéskanál oregánó őrölt bors köménymag ételízesítő 1 dl olíva olaj 1 darab kaliforniai paprika 1 darab hegyes erős paprika 1 csomag hónapos retek Elkészítés: A zöldségeket megmosom, majd tetszés szerinti méretre vágom. Én a káposztát fel szoktam csíkozni, míg a többi zöldséget felkockázom. Felvágom a csirkemellet is, vékony csíkokra. Az 1 dl olajba szórom a szárnyas fűszert, az oregánót, a borsot, a köményt és 1-2 gerezd zúzott fokhagymát is. Az így elkészített pácba forgatom a felcsíkozott csirkemell filét, s legalább 1 órára a hűtőbe teszem pácolódni, de ha van rá lehetőség, a csirkemell pácolását akár előző nap is elvégezhetem, még finomabb lesz. A pácolás után a csirkemellet zsiradékon pirosra sütöm, majd a joghurtba 2-3 zúzott fokhagymát és pici ételízesítőt keverek. A zöldségeket összekeverem, majd elkészítem a gyors tálat. A tálra az összekevert zöldségeket és a sült húst tálalom, mely mellé frissen kisütött hasábburgonyát is kínálhatok. A tálat meglocsolom a joghurtos öntettel is. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |