| Baconos csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 4 db csirkemell 4 hosszú szelet bacon szalonna 1 db citrom 3 cikk fokhagyma 1 csokor petrezselyemzöld ½ csokor mentalevél 1 fej saláta só, őrölt bors, olaj Elkészítés: Kiklopfoljuk a csirkemellet, természetesen nem túl vékonyra. Lereszeljük a citrom héját, a levét pedig kicsavarjuk, a fokhagymát zúzzuk össze, a petrezselyemzöldet és a mentalevelet pedig vágjuk egészen apróra. Mindezt keverjük el és adjunk hozzá 3 evőkanál olajat, ízlés szerint sót és borsot. A csirkemelleket ezzel az alappáccal kenjük be, majd egy-két órán át hűtőben hagyjuk állni. A hússzeleteket tekerjük be a salátalevelekbe, és az egészet göngyöljük a baconszalonnába. Parázson, gyakori forgatás mellett, 10-15 perc alatt megsütjük. Tanácsok: Köretként szintén parázson burgonya-, cukkini- és padlizsánszeleteket sütünk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |