| Csirkemell lipcsei módra receptHúsételek Hozzávalók: 100 gr csirkemell szárnyasokhoz való fűszerkeverék 1 kk. vaj 300 gr mélyhűtött vegyes zöldség 15 gr fűszernövényekkel ízesített krémsajt tengeri só 1/4 cs. vegyes fűszernövény Elkészítés: Dörzsöljük be a húst a fűszerkeverékkel. Serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, és nem túl erős lángon kb. 15 percig süssük a hús mindkét oldalát szép barnára. A zöldséget kevés vízben pároljuk puhára, majd a főzőlevébe keverjük bele a krémsajtot. Utólag sózzuk meg. Mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk apróra a fűszernövényeket. Adjuk a zöldséghez. A pirosra sült csirkét és a zöldséget együtt tálaljuk. Tanácsok: Csirkemell helyett készülhet pulykamellből is. Az erősebb ízek kedvelőinek 75 gr sertés szűzérme lehet a déli adag. A húst töröljük szárazra, kezünk között lapítsuk ki, és mindkét oldalát süssük öt percig. Csak utólag sózzuk meg, de a sütés előtt durvára tört borssal bedörzsölhetjük a szeleteket. Aki a koriander kellemesen fűszeres ízét kedveli, a borsot helyettesítheti 3-4 szem korianderrel. Kalóriatartalom: 400 kcal A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |