| Starnbergi sajtleves receptLevesek Hozzávalók: 2 vöröshagyma, 10 dkg póréhagyma, 3 evőkanál vaj, 2 evőkanál liszt, 1 l húsleves, 25 dkg reszelt sajt, késhegynyi szerecsendió, 2 szelet kenyér, 1 evőkanál vágott petrezselyem, 5 dkg vaj, fehér bors, só. Elkészítés: A hagymákat megtisztítjuk, majd felkarikázzuk, és vajon megdinszteljük. Lisztet szórunk hozzá, megpirítjuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és felforraljuk, így még kb. 20 percig főzzük. Ekkor a reszelt sajtot adjuk hozzá, szerecsendiót, borsot, sót szórunk bele. A kenyereket felkockázzuk, megpirítjuk, majd a petrezselyemmel megszórt leveshez kínáljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |