| Holland sajtleves receptLevesek Hozzávalók: 5 dkg edámi sajt 5 dkg füstölt sajt, 1 evőkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csomó leveszöldség, 1 db paradicsom, 1 húsleveskocka, 4 vajon pirított kenyérszelet. Elkészítés: Az olajban üvegesre pároljuk a reszelt vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított, karikákra vágott zöldséget és a paradicsomot. Felengedjük egy liter vízzel, beletesszük a húsleveskockát és nagyon puhára megfőzzük. Ha megfőtt áttörjük, vagy botmixerrel finomra turmixoljuk az egészet. Ha a levét elfőtte, vízzel pótoljuk. Újra felforraljuk és tűzálló tálba öntjük. A vajon ropogósra pirított kenyérszeleteket rátesszük a tetejére és meghintjük a kétféle lereszelt sajt keverékével. Forró sütőbe toljuk, de csak annyi időre, amíg a sajt ráolvad. Azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |