| Hideg málnakrém leves receptLevesek Hozzávalók: Leves alaphoz: Mirelit málna 15dkg. Leves alapba 10dkg (tetszőlegesre aprítva) Főző víz 5dl Ízesítésre: cukor 2ek redukció 1 dl (víz 1dl, vörösbor 1dl,, szegfűszeg 4db, fahéj 1/6 ek) Sűrítés: Tejföl 1dl, víz fél dl, liszt 1ek Dúsításra: Tejszín fél dl, Készre ízesítésre - amennyiben szükséges- cukor Tejszínhabhoz: Habtejszín 1dl (habhoz a tejszínt, és az edényt amiben fel akarjuk verni, hűtőbe tesszük) Elkészítés: Redukciót felére beforraljuk. Leves alap málnáját vízbe téve felfőzzük, sózzuk, cukrozzuk, beleszűrjük a redukciót. Negyed órát főzzük. Levest sűrítjük: tejfölt, vizet és a lisztet kikeverjük, majd hőkiegyenlítés után szűrőn keresztül a leveshez öntjük, állandó keverés mellett 2-3percig forraljuk, majd még forrón áttörjük. Tűzre visszatéve főzőtejszínnel(szintén hő kiegyenlítés után)dúsítjuk, csak összeforraljuk, majd hideg vízfürdőben hőmérsékletét annyira csökkentjük, hogy hűtőbe tudjuk tenni. Behűtött tejszínt kemény habbá verjük Tanácsok: Tálalása: Leveses csészébe merjük a habverővel felkevert levest, tetejére tejszínhabot ültetünk. Ez a recept 2adag/fő! Íze harmónikus legyen, se savanyú, se szirup édes! A receptet beküldte: Dicska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |