| Hideg sajtmártás-mártogato receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 4 személyre 10 dkg reszelt márványsajt 5 dkg reszelt füstölt sajt 1 dl tej 1 dl tejföl diónyi vöröshagyma 1 csapott mokkáskanál törött fehér bors 1 mokkáskanál currypor 1 késhegynyi õrölt szerecsendió ízlés szerint só Elkészítés: A megreszelt márványsajtot és a füstölt sajtot turmixgép poharába szórjuk. Ráöntjük a tejet és a tejfölt, majd addig keverjük, amíg habos, sûrû, egynemû mártás nem lesz belõle. A vöröshagymát lereszeljük vagy fokhagymaprésen átnyomjuk. A sajtmártásba belekeverjük a hagymapépet, a fehér borsot, a curryport és a szerecsendiót, végül kevés sóval ízesítjük. (Vigyázat, mindkét sajt sós!) A mártást befedve tesszük a hûtõszekrénybe, és legalább fél napig érleljük, hogy a fûszerek jól átjárják. Különösen finom, ha rántott hagymakarikát vagy olajban sült krumplit, esetleg sült zöldséget mártogatunk bele. Félszáraz fehérbort vagy hûtött sört igyunk hozzá. Tanácsok: Szendvicskenyérre is kenhetjük. Akár szendvicsnek, akár melegszendvicsnek szánjuk, mindenképpen nagyon ízletes. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |