Tutireceptek.hu fejléc

Sajt alatt sült tavaszi karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 szelet csont nélküli karaj

5 evőkanál liszt

3 paradicsom

6 szál újhagyma

1 doboz spenót

3 gerezd fokhagyma

1.5 dl tejszín

5 dkg vaj

15 dkg Gouda sajt.

só, bors, szerecsendió

Elkészítés:
A hússzeleteket kicsit klopfold ki, majd sózd és borsozd, forgasd lisztbe minden oldalát. Egy akkora tűzálló tálat, vagy tepsit, amiben egymás mellett elférnek a húsok, vajazz ki, majd fektesd egymás mellé a szeleteket. Aprítsd fel a paradicsomot, vágd apróra a hagymát, a spenótot és a fokhagymát. Keverd össze a zöldségeket, majd halmozd a húsok tetejére. A tejszínbe reszelj szerecsendiót, olyan fél kávéskanálnyit. Kicsit kavard össze, majd öntsd a húsra. 180 fokra előmelegített sütőben süsd egy órán keresztül, alufóliával lefedve. Ellenőrizd, hogy megpuhult-e a hús. Ha igen, akkor reszeld rá a sajtot, emeld a hőfokot 220-ra és olvaszd rá a sajtot.

Tanácsok:
körete párolt rizs


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott karaj » Joghurtos tavaszi saláta » Almás - fokhagymás karaj » Tavaszi zöldségfelfújt
» Tavaszi párolt csirkemell » Tavaszi sonkasaláta » Mustáros karajpecsenye » Tavaszi ragu zöldborsóval
» Marhakaraj sörben sütve » Barackos karaj » Karaj bundában » fokhagymás sült karaj
» Borsóval töltött karaj » Tejszínes mustáros karaj » Tavaszi rizses hús » Tavaszi spárgaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.