| Sajt alatt sült tavaszi karaj receptHúsételek Hozzávalók: 6 szelet csont nélküli karaj 5 evőkanál liszt 3 paradicsom 6 szál újhagyma 1 doboz spenót 3 gerezd fokhagyma 1.5 dl tejszín 5 dkg vaj 15 dkg Gouda sajt. só, bors, szerecsendió Elkészítés: A hússzeleteket kicsit klopfold ki, majd sózd és borsozd, forgasd lisztbe minden oldalát. Egy akkora tűzálló tálat, vagy tepsit, amiben egymás mellett elférnek a húsok, vajazz ki, majd fektesd egymás mellé a szeleteket. Aprítsd fel a paradicsomot, vágd apróra a hagymát, a spenótot és a fokhagymát. Keverd össze a zöldségeket, majd halmozd a húsok tetejére. A tejszínbe reszelj szerecsendiót, olyan fél kávéskanálnyit. Kicsit kavard össze, majd öntsd a húsra. 180 fokra előmelegített sütőben süsd egy órán keresztül, alufóliával lefedve. Ellenőrizd, hogy megpuhult-e a hús. Ha igen, akkor reszeld rá a sajtot, emeld a hőfokot 220-ra és olvaszd rá a sajtot. Tanácsok: körete párolt rizs A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |