| Rumos meggy receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg meggy, 20 dkg cukor, 2 dl rum, 1 citrom. Elkészítés: A meggyet megmosom, lecsöpögtetem, majd annyi tiszta, hideg vízzel töltöm fel, amennyi éppen ellepi. Belecsavarom a citromlevet, és fél napig áztatom benne a gyümölcsöt. Ezután leszûröm. A visszamaradt lébõl fél liternyit felforralok a cukorral, és 5 percig fõzöm, ezután kihûtöm. A leszûrt gyümölcsöt kicsi üvegekbe töltöm és elosztom benne a rumot. Annyi sziruppal töltöm fel, hogy az üveg egészen megteljen. Légmentesen lekötöm és hûvös helyen tárolom. Nagyon sokáig eláll, de alkoholtartalma miatt a gyerekeknek csak nagyon keveset adjanak belõle! A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |