| Belevele meggyes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: 25 dkg finomliszt 25 dkg porcukor 25 dkg tehéntúró 1 üveg kimagozott meggybefőtt 4 dl tej 2 tojás 10 dkg margarin 2 púpozott teáskanál sütőpor 1 citrom lereszelt héja 1 mokkáskanál só 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a sóval és a reszelt citromhéjjal. Margarinnal kikenjük a tepsi alját és oldalát, beleszórjuk a lisztes keverék felét. A tehéntúrót szétmorzsoljuk a liszt tetején, a meggyszemeket elrendezzük rajta és ráhintjük a maradék lisztet. A tojást habosra verjük, majd hozzáöntjük a tejet, és az egészet egyenletesen a tésztára öntjük Érdemes egy hurkapálcával jól megszurkálni a tésztát, hogy a lukakon keresztül a tejes-tojásos massza lefolyhasson. Végül rámorzsoljuk a margarint, és előmelegített sütőben először nagylángon, majd tíz perc után csökkentve a hőmérsékletet még fél órát sütjük Tanácsok: Szeleteléskor esetleg kicsit lisztes lehet a süti alja, de ettől az élvezeti értékéből még nem veszít. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |