| Joghurtos meggyes parfé receptFagylaltok Hozzávalók: 5 dl. joghurt 2 x 2.5 dkg zselatin 40 csepp édesitő 20 dkg meggy v befőtt 3 dl tejszin Elkészítés: A joghurot megfelezem, egyikbe teszem az átpaszirozott meggyet,a lébe teszem az egyik zselatint és felmelegitem. a másikba vizezzel elkészitem a zselatint, félre teszem, amig hűl felverem a tejszint jó keményre, és elfelezem mindegyike rakom a tejszint ovatossan,elkeverem. Majd egy borda sűtőt kibélelek folpakkal és a meggyeset teszem bele majd a fehéret. Lehet igy is hagyni de- lelhet villával ovatossan megkeverni akkor márványos lesz. A mélyhűtőbe tesszük 2-3 órára majd szeleteljük. Tanácsok: De aki csokisan szeretné akkor nem meggyel késziti hanem holland kakaóval, és ugy édesitővel szintén. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |