Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes francia krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
100 g porcukor; 500 g mélyhűtött levelestészta; 1 kg meggy; 50 g vaj vagy margarin; 100 g zsemlemorzsa; 12 mogyoróscsók; 50 g hámozott mandula, vagy dió; fél citrom reszelt héja; 1 kk. őrölt fahéj; 1 tojás

Elkészítés:
A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A vajban vagy margarinban világosbarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, 2 evőkanálnyit félreteszünk. A mogyoróscsókokat megreszeljük, összekeverjük a darált mandulával vagy dióval, a citromhéjjal, a porcukorral, és a fahéjjal.
Lisztezett konyharuhán vékonyra kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a felvert tojás felével, megszórjuk zsemlemorzsával, a meggyel, és az illatos keverékkel. Két rövidebb szegélyét felhajtjuk a töltelék tetejére, és konyharuha segítségével szorosan felhengereljük. Sütőpapírral bélet tepsibe fektetjük, esetleg patkóformára meghajlítjuk. Tetejét megkenjük a maradék tojással, és megszórjuka félretett zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 fokon) aranybarnára sütjük. Tetejét meszórhatjuk porcukorral, langymelegen tálaljuk. Egyszerű, és nagyon finom!


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes-krémes kocka » Túrókrémes sütemény » Francia krumpli » Fincsi kedvenc krémesem
» Francia zöldségtál » Albán krémes » Hagymakrémes burgonya » Banánkrémes Pite
» Meggyes rakott piskóta » Túrókrémes Charlotte-torta » Belevele meggyes » Tonhalas sajtkrémes krém
» Mogyorókrémes lávatorta » Francia borjúborda » Gyümölcskrémes kocka » Mogyorókrémes kuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.