| Rumos trüffelcsillag receptSütemények, édességek Hozzávalók: kb. 45 darabhoz: A trüffelkrémhez: 5 dkg mascarpone 1/2 teáskanál porcukor 5 dkg tejcsokoládés tortabevonó 1 csapott teáskanál vaj 2 teáskanál rum A tésztához: 20 dkg vaj vagy Rama margarin 7,5 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor 1 vaníliarúd kikapart belseje 1 tojás 30 dkg liszt 1 csipet só Ezenkívül: 15 dkg fehér csokoládés tortabevonó Elkészítés: Felmelegítjük a mascarponét és a porcukrot, feldaraboljuk a tejcsokoládés tortabevonót, és a vajjal együtt a mascarponéhoz adjuk. Amikor elolvadt a vaj, hozzákeverjük a rumot, majd levesszük az edényt a tűzről. A masszát legalább 4 óra hosszat hűtőben tartjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és egy órára szintén hűtőbe tesszük. A tésztát fólia között kinyújtjuk, és kiszaggatjuk belőle a csillagokat. A csillagok felének közepét egy kisebb csillag alakú szaggatóval szúrjuk ki. A kiszaggatott csillagokat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és a 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A fehér csokoládés tortabevonót darabokra törjük, és forró vízfürdő felett megolvasztjuk. A kilyukasztott csillagokat megkenjük tortabevonóval, majd hagyjuk megszáradni őket. A trüffelmasszát felverjük elektromos habverővel, megkenjük vele a többi csillagot, majd mindegyikre teszünk egy-egy fehér csokival bevont másik csillagot. Tanácsok: Elkészítési idő: kb. 1 1/4 óra (hűtés és száradás nélkül). A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |