| Meggyes-kókuszos Brownie receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 20-24 darabhoz: 13 dkg Rama margarin feldarabolva 20 dkg étcsokoládé apróra vágva 24 dkg cukor 15 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor 3 evőkanálnyi kakaópor 2 tojás könnyedén felverve 6 dkg kókuszreszelék 15 dkg meggy 2 tojásfehérje Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Egy szögletes formát vajazunk-lisztezünk, vagy kibéleljük sütőpapírral. Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval. A margarint és a csokoládét egy közepes lábasban, állandó keverés mellett felolvasztjuk. Kis lángon, forralás nélkül addig főzzük, amíg a keverék krémessé válik, utána langyosra hűtjük. Az egész tojást 8 dkg cukorral laza habbá verjük, majd a csokoládés-vajas masszához keverjük. Hozzáadjuk az 5 dkg cukrot, a lisztet és a kimagozott, lecsepegtetett meggyet. A keveréket az előkészített formába öntjük. A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, hozzákeverjük a kókuszreszeléket, és a tészta tetejére kenjük. Mérsékelten meleg sütőben kb. 40 percig sütjük, majd hagyjuk a formában kihűlni, csak ezt követően vágjuk kockákra. Tanácsok: Elkészítés: 35 perc Sütés: 40 perc 1 darab: 180 kcal Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: A&...a Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |