| Meggyfelfújt kakaós habbal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojás, 50 dkg tehéntúró, 20 dkg cukor, 50 dkg meggy, 10 dkg darált dió, 2 evőkanál liszt, késhegynyi sütőpor, 2 dkg kakaó, l zacskó vaníliás cukor a forma kikenéséhez: margarin; a szóráshoz: liszt Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 8 dkg cukorral és a vaníliás cukorral együtt habosra keverjük. Hozzáadjuk az átpasszírozott tehéntúrót, a sütőporral elkevert lisztet és darált diót. Egy tojásfehérjét felverünk és a masszába vegyítjük. Végül belekeverjük a kimagozott meggyet is. A tésztát margarinnal kikent, liszttel behintett tűzálló formába öntjük. Forró sütőben 20 percig sütjük. Közben a többi tojásfehérjét is kemény habbá verjük a maradék cukorral. Kakaóval ízesítjük és a fel-fújtra kanalazzuk. További 10 percig sütjük. A receptet beküldte: cuky Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |