| Rumos áfonyakrém receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 40 dkg áfonya vagy más bogyós gyümölcs - 25 dkg túró - 2 dl tejszín - 1/2 dl tej - 1/2 dl rum vagy 1 evőkanál rumaroma - 1 teáskanál keményítő - 1 teáskanál zselatinpor - porcukor ízlés szerint Elkészítés: A megmosott gyümölcs 1/3 részét tedd félre, a többit turmixold össze. Keverd simára a túrót a gyümölcsturmixszal, majd öntsd hozzá a rum felét, és keverd hozzá a cukrot is. A tejszínt verd kemény habbá, majd dolgozd össze a tejben feloldott zselatinnal. Végül a túrókrémet óvatosan forgasd bele a zselatinos habba, a félretett gyümölcsdarabokat szórd bele, és tedd a masszát a hűtőbe. Tanácsok: Isteni finom:-) A receptet beküldte: Ritus40 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |