| Rumos kakaóhab receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 dl tejszín, 2 evőkanál kakaópor, fél dl tej, fél dl rum (vagy 1 teáskanál rumaroma), ízlés szerint cukor, 1 mokkáskanál nescafé, csipetnyi só, a díszítéshez tetszés szerint tejszínhab vagy csokoládéreszelék, roletti (ostya). Elkészítés: A tejet ráöntjük a kakaóporra, majd a cukrot, a sót és a nescafét is hozzáöntjük. Folyamatos kevergetés közben kis lángon addig melegítjük, amíg a cukor egészen felolvad a folyadékban, és sűrű, krémszerűen sima nem lesz. Egyetlen kakaó vagy cukorszemcsének sem szabad oldatlanul maradni, mert a habszifon eltömődik, és "orrán-száján" fog fröcskölni! Hagyjuk kihűlni, majd a rummal együtt keverjük hozzá a tejszínhez. Hűtőszekrénybe tesszük, és nagyon hidegre lehűtjük, csak ezután töltjük a habszifonba. Előhűtött poharakat vagy kompótos tálkákat készítünk elő, és a terített asztalon nyomjuk bele a kakaós habot. Ízlés szerint díszíthetjük csokoládéreszelékkel, csoki-pasztillával, kimagozott meggybefőttel. Ostyát is kínálhatunk hozzá. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |