Tutireceptek.hu fejléc

Rumos krokant fagylalt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg mandulaforgács,
20 dkg cukor,
rum aroma,
1 dl rum,
2 tojás,
2 dkg habfixáló por,
fél liter tej,
1 cs vaniliás cukor,
10 dkg vaj.

Elkészítés:
Felhevítem a vajat és kb 3 evőkanálnyi cukrot, hozzáadom a vágott mandulát és közepes lángon karamelizálom. Tányérra csúsztatom és hűlni hagyom. A forró serpenyőt rummal öblítem ki. A kihűlt krokantot sodrófával összetöröm. Vízfürdőn két tojást, 15 dkg cukrot és kb 4 evőkanál rumot, a rumaromát és a vaniliás cukrot habosra verem. Tejjel lehűtöm és belekeverem a habfixáló port. Jéghideg vízfürdőn hidegre keverem. A masszát a krokanttal fagylaltgépben fagyasztom


A receptet beküldte: Krysty


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos, diós, kávés szelet » Meggyes csokoládéfagylalt » Rumos kuglóf » Rumos golyó
» Rumos félhold » Rumos-mazsolás diótorta » Rumos mogyorófagyi » Rumos félhold süti
» Áfonyafagylalt » Dinnyés fagylaltdesszert » Gyümölcs fagylalt házilag » Barackfagylalt
» Citromfagylalt II. » Rumos szilva » Karamellás fagylalttorta » Mogyorós csokoládéfagylalt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.