| Rumos krokant fagylalt receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg mandulaforgács, 20 dkg cukor, rum aroma, 1 dl rum, 2 tojás, 2 dkg habfixáló por, fél liter tej, 1 cs vaniliás cukor, 10 dkg vaj. Elkészítés: Felhevítem a vajat és kb 3 evőkanálnyi cukrot, hozzáadom a vágott mandulát és közepes lángon karamelizálom. Tányérra csúsztatom és hűlni hagyom. A forró serpenyőt rummal öblítem ki. A kihűlt krokantot sodrófával összetöröm. Vízfürdőn két tojást, 15 dkg cukrot és kb 4 evőkanál rumot, a rumaromát és a vaniliás cukrot habosra verem. Tejjel lehűtöm és belekeverem a habfixáló port. Jéghideg vízfürdőn hidegre keverem. A masszát a krokanttal fagylaltgépben fagyasztom A receptet beküldte: Krysty Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |