| Rumos félhold receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 8 tojás - 20 dkg Cukor - 20 dkg margarin - 10 dkg darált dió - 10 dkg liszt - 2 evőkanál kakaópor - 1 csomag sütőpor A mázhoz: - 40 dkg porcukor - 1 dl rum Elkészítés: A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a cukrot és a margarint, habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a diót, a lisztet, a kakaót és a sütőport. A tojások fehérjét habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. Kikent tepsibe töltjük a masszát, lassan sütjük. Ha elkészült, hagyjuk hűlni. Közben a 40 dkg porcukrot a rummal sűrűre keverjük, és a félig kihűlt tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük, majd ha teljesen kihűlt, félhold alakúra szaggatjuk. A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |