Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos-rumos palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 dkg rétesliszt, 5 dkg porcukor, 2 egész tojás, 2,5 dl tej, fél dl szódavíz, 1 dl rum, 2 db nagy narancs, 1 evõkanál narancsdzsem, 4 evõkanál narancsszörp, 2 dkg vaj, csipetnyi só.

Elkészítés:
A tojásokat habosra verem, megsózom, hozzáadom a tejet és az olvasztott, de már nem meleg vajat meg a lisztet. Ezután keverem bele a szódavizet és a rum felét. A palacsintamasszát fél óráig pihentetem. Közben az egyik narancsot megmosom, héját lereszelem (de csak a sárga héját, mert ha a fehér bundájából is belekerül, keserû lesz!) és a narancs levét kicsavarva beleteszem egy kis lábosba a reszelt narancshéjjal együtt. Ráöntöm a narancsszörpöt és egy evõkanál vizet, majd felforralom. Ezután belekeverem a narancsdzsemet és a maradék rumot. A megsütött palacsintákat a rumos-narancsos sziruppal megkenve négyrét hajtom és tûzálló tálra teszem úgy, hogy félig egymásra feküdjenek. A maradék narancsot meghámozom és vékony karikákra vágom. Mindegyik palacsintára teszek egy-egy narancskarikát, majd az egészet leöntöm a maradék narancsos sziruppal. Annyi idõre teszem be a forró sütõbe, hogy jól átmelegedjen, de ne piruljon meg a palacsinta.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Palacsinta light » Fehérjepalacsinta » Bécsi túrós palacsinta » Epres palacsinta
» Banános álom palacsinta » Tepsis palacsinta » Kínai palacsintabatyu » Gyümölcsös palacsintatorta
» Húsos káposztás palacsinta » Amerikai palacsinta » Gesztenyekrémes palacsinta » Húsos palacsintatekercs
» Fahéjas almapalacsinta » Csúsztatott palacsinta I. » Skót palacsinta » Palacsintatekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.