| Rumos-diós csokifagyi receptFagylaltok Hozzávalók: 3 egész tojás 20 dkg cukor 5 dl tej 1 tábla olvasztott csokoládé (+kakaó ízlés szerint) marék pirított darált dió kevés rum Elkészítés: A cukrot az egész tojásokkal kikeverjük. A tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett beleöntjük a tojásos masszát. Sűrűre főzzük, levesszük a tűzről és ízesítjük. Hozzáadjuk a rumot, darált diót, olvasztott csokit és a kakaóport. Miután kihűlt (hűtőben, vagy vízfürdőben) a fagyi gépbe teszem és készre keverem. Tanácsok: A csoki minősége határozza meg, hogy kell-e bele kakaópor. 60-70%-os csokival nem kellett... :-) A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |