Tutireceptek.hu fejléc

Rumos-diós csokifagyi recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
3 egész tojás
20 dkg cukor
5 dl tej
1 tábla olvasztott csokoládé (+kakaó ízlés szerint)
marék pirított darált dió
kevés rum

Elkészítés:
A cukrot az egész tojásokkal kikeverjük.
A tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett beleöntjük a tojásos masszát.
Sűrűre főzzük, levesszük a tűzről és ízesítjük.
Hozzáadjuk a rumot, darált diót, olvasztott csokit és a kakaóport.
Miután kihűlt (hűtőben, vagy vízfürdőben) a fagyi gépbe teszem és készre keverem.

Tanácsok:
A csoki minősége határozza meg, hogy kell-e bele kakaópor. 60-70%-os csokival nem kellett... :-)


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos-diós kockák » Csokifagyi * » Rumos-diós piskótatekercs » Csokifagyi házilag
» Csokifagyi » Andi rumos-diós golyója » Rumos-diós kocka » Mogyorós csokoládés fagyi
» Vörösboros körte » Tejszínes barackfagyi » Dinnyedesszert » Gyümölcsfagyi 90 naposhoz
» Házi gyümölcsfagyi » Tejszínes pálcikás jégkrém » Bohóc kehely » Banános szilvafagyi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.